CMS azaz Tartalomkezelő rendszer Kiemelt

Értékelés:
(1 szavazat)
Kategória:: Joomla! Telepítés

CMS azaz Tartalomkezelő rendszer

 

A tartalomkezelő rendszerek (angolul Content Management System, CMS ) olyan szoftverrendszer, amely nem strukturált információk mint például az internetes portálok akár több felhasználó általi elkészítését, kezelését, és tárolását segíti. Továbbá gondoskodik a tartalmak struktúrált megjelenítéséről, statisztikák készítéséről, kiegészítő funkciók integrálásáról.

Strukturált információk dokumentumok közös elkészítését, kezelését, és azok struktúrált megjelenítését a DMS (Document Management System dokumentum kezelő rendszerek) segítik.

A CMS általában kereshetőséget, verziókövetést, és sok más szolgáltatást biztosít. Olyan, általában webalapú program, amely lehetővé teszi változatos adatok általában hypertext formátumban való dinamikus publikálását programozói tudás nélkül. A CMS-ek legfontosabb tulajdonsága a dinamizmus. A tartalmat, annak megjelenését megfelelő jogosultság esetén bármikor, bárhonnan meg lehet változtatni. Azokat a tartalomkezelő rendszereket, amelyekre ez nem érvényes, Document Management Systemnek (DMS) nevezzük.

Joomla! telepítés - leírások, ötletek

 

Megjelent: 500025 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 10 október 2016 09:44
Tovább a kategóriában: « Template telepítés

Új hozzászólásHonlapunk cookie-kat használ, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa. A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.