Tárhely kiválasztása

Értékelés:
(0 szavazat)
Kategória:: Joomla! Telepítés

 

Tárhely kiválasztása

A tárhely kiválasztása többek között az egyik legnagyobb körültekintést kívánó feladat. Céges honlap, de normál privát lapok esetében is célszerű már a domainnév kiválasztásakor eldönteni, hogy a weboldaladdal mi a célod. Fel kell állítani egy stratégiát, egy kampányt, hogy a kitűzött célt el is tudd érni, különösebb nehézségek nélkül.

Bár ez az oldal a tárhely kiválasztásáról szól, néháy mondat erejéig kitérnék a domainnév kiválasztására. A név meghatározó lehet később a keresőoptimalizáláskor, mivel ha már egy kulcsszót tartalmaz a domain neved előrébb juthatsz a keresőkben. (bár ez nem okvetlenül igaz, de sokan vallják ezt a nézetet). Ha saját cégnevedet szeretnéd domainként az sem rossz, ha csak nincs teli ékezetes betűvel, mint pl. Gördülőcsapágy Művek, ami így nézhet ki: www.gordulocsapagymuvek.hu de ez sem kizárt, csak nehéz kimondani.  Tehát érdemesebb valami számodra fontos kulcsszó variációt kitalálni a webes nevednek.

Ha már megvan a név, jöhet a tárhely! Az interneten körbenézve rengeteg szolgáltatót találsz, többféle árral, többféle szolgáltatással. A kigondolt stratégiád szerint kell kiválasztanod a neked legjobban megfelelő tárhelyszolgáltatót. Amennyiben "csak egy" cégedet vagy magadat vagy valamilyen szolgáltatásod szeretnéd bemutatni, úgy elég egy "MINI" csomag valamely szolgáltatónál, de ha komolyabb weblapot szeretnél, felhasználói hozzáféréssel, letöltésekkel, partnerlink gyűjteménnyel, esetleg fórummal, mindenképp megfelelő nagyságú webhelyet béreljél. Ez akkor derül ki, mármint hogy mekkora tárhelyre van szükséged, ha eldöntötted hogy milyen fajta weblapod legyen. Dinamikus (amit mi is kínálunk, Joomla!) vagy statikus HTML vagy FLASH alapút. Ha a Joomlát választod célszerű egy 1000Mb- os tárhelyet venned, de legkevesebb az 500Mb. Van aki felpakolja 100Mb-ra, de ez később mindenképp kevés lesz és csak a későbbi problémákat hozza magával. Ja, és még egy fontos dolog - Ne dőlj be az olcsó tárhelynek - "olcsó húsnak....", tudod?

Vannak még az ingyenes tárhelyek, amelyekre úgyszintén fel lehet telepíteni a Joomlát csak rengeteg, tárhelyenként változó letiltott funkció miatt a joomla is korlátozva van ezáltal. Amelyik még nagyjából tűrhető az az extra.hu, bár itt sem működik minden aminek működni kéne. de hát ingyen van, ajándék lónak a foga... Az ilyen ingyenes tárhelyekre gyakorlásképp érdemes feltenni a joomlát, rendes céges vagy privát honlapnak nem ajánlom. Márcsak azért is, mert ha a célközönség esetleg rátalál majd a weblapodra, nem fog eléggé komolyan venni, ha azt látja, hogy "ez mekkora cégnek mondja magát és még egy normális tárhelyre sincs pénze, sőt még domainnévre se"

Ha megvan a koncepció a weblapodra nézve, akkor jöhet a következő kérdés, majd én saját magam megcsinálom a honlapom vagy keresek egy webszerkesztőt aki mindezt helyettem elvégzi, mialatt én el tudom látni az egyéb teendőimet. A következő cikk a Joomla telepítéséről nyújt némi felvilágosítást, ha úgy döntenél, hogy saját magad állsz neki.

Megjelent: 32654 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 14 november 2012 22:27

Új hozzászólásHonlapunk cookie-kat használ, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa. A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.