Komponensek telepítése

Értékelés:
(0 szavazat)
Kategória:: Joomla! Telepítés

Komponensek - összetevők telepítése

 

Mivel rengetegféle komponens van a Joomla!-hoz, így csak az alapvető általános telepítési módokat tudom itt leírni.

Tehát az alább írtak nem okvetlenűl felelnek meg minden komponensre és azok telepítési szabályaira. Ha speciális gondod van valamelyik komponenssel, kérlek használd a "Hozzászólás" funkciót vagy a fórumot.

Első lépés a kiválasztott komponens feltelepítése automatikusan. (lehet kézzel is)

Válaszd a Telepítés fülön lévő Komponensek telepítése funkciót és keress rá a telepíteni kivánt .zip fájlra, majd a telepítés gombra kattintva fenn is van.
Ha sikeres volt a telepítés, komponenstől függően megjelenhet különböző utasítás, leírás vagy éppen csak a tovább gomb. katt a továbbra...

Magyar nyelvi fájlokat találsz a legtöbb komponenshez ha körül nézel a neten és ezeket általában TC-rel tudod feltölteni a komponens Language könyvtárába. Én két helyről szerzem be a legjobb fordításokat: NovoPortal rengeteg joomla kiegészítők miatt is. A legtöbb komponenst a Joomla! lapján találod.

A komponesek fülön megnyitod az új komponensedet és a beállításoknál megadod a kívánt paramétereket, beállításokat. Miután testreszabtad, a kompones funkciójától függően publikáld a menüben, hozzákapcsold egy menüponthoz.

Mint láthatod a komponensek telepítése nem egy őrdöngős dolog, amihez érteni kell, az a beállítások. Van elég sok egyszerű komponens amit szinte bárki be tud állítani, de a legtöbb pl. fórumok, letöltő feltöltő, chat, map, fotó, editor, SEO, stb. komponensekhez sok idő és odafigyelés szükséges, hogy azok megfelelően is működjenek.

 

Megjelent: 50007 alkalommal Utoljára frissítve: szerda, 14 november 2012 22:25

Új hozzászólásHonlapunk cookie-kat használ, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa. A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.