Modulok telepítése

Értékelés:
(1 szavazat)
Kategória:: Joomla! Telepítés

 

Joomla! Modulok telepítése

A joomla modulok telepítése talán a legkönnyebb. Telepítők> Modulok telepítése> Fájl feltöltése és kész. A kívánt pozícióba kell helyezni, publikálni és már működik is.

 

Saját készítésű modul.

Biztos észrevetted már, hogy nem mindegyik modult lehet könnyen beállítani, pl. középre helyezni színezni, stb. Ezt a problémát könnyen tudod kezelni saját készítésű modullal.

Lépések:

Modulok > Új > Egyedi HTML

Megadod a paramétereket, címet helyet miegymást, majd alul találod a szövegszerkesztőt. Én az FCKeditort használom, amibe rettentő könnyen lehet html kódot scriptet, javascriptet vagy akár flasht beilleszteni.

Vegyünk például egy google hirdetés készítést.

Első lépés a fehér lapon (szöveg helye) kattints egyet, hogy látszódjon a kurzor vonal. (betü helye) Helyezd középre, mintha valami főcímet akarnál írni. Most kattints a "Forrás" gombra (html nézet) és a html forrást fogod látni, azaz:

A szóköz helyébe illeszd be a googlétól nyert kódot és már kész is a saját modulod (ha nem ezt látod, írd be kézzel).

Ez működik mindenféle scripttel, iframe-el, bármivel. Ha megnézed a WEBSABLON SHOPot, az egész weblap ezzel a javascript megoldással készült, sőt még a Témakereső menü is. Tehát azt kell megérteni, hogy a joomla egy php alapú tartalomkezelő rendszer, de az oldalak szerkeszthetősége megegyezik akár a html szerkesztéssel (is).

Rengeteg oldalamon használok frémes, táblázatos elemeket, amit egyszerűen megszerkesztek a dreamweaver-ben és beszúrom a "Forráskod"-ba. Tökéletesen működik ezzel a megoldással.

ITT EGY PÉLDA!!

 

Olvastam fórumokon, hogy többen azt kérdezték a tartalmi részbe (main body) hogyan lehet modult elhelyezni pl. reklám céljára. Többféleképp lehet, ha a templétbe bele szerkeszti a modul helyét (pl. user 8 vagy 9) és oda helyezi el a kész reklámmodult. Ez nem egyszerű, főleg ha komolyabb a websablon szerkezete. Vagy a mosmodule segítségével, erre most nem térnék ki.

A megoldás megint csak az amit feljebb írtam, azaz használni kell a html szerkesztést és a forrásba beletenni a scriptet, kódot. Úgy mint itt alább.

 

Ha kérdésed van használd a "hozzászólás"-t

 

Megjelent: 57853 alkalommal Utoljára frissítve: vasárnap, 11 december 2016 15:30

Új hozzászólásHonlapunk cookie-kat használ, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa. A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.