péntek, 09 március 2007 21:53

Az első Joomlám


Az első Joomlám!!

Elérkeztünk a várva várt feltelepített joomlához!!

Felküzdötted az első joomládat és azt hiszed, hogy túl vagy a nehezén. Hmmm, rossz hírem van, a neheze még csak most jön. Vegyél ki két hónap szabadságot és reggeltől estig ülj a géped előtt, majd két hónap múlva mondhatod hogy "kezdem érteni" (jó esetben)

Nos,kezdjük az elején.

Kategória: Joomla! Telepítés
péntek, 09 március 2007 21:52

Joomla! Telepítése

Joomla telepítés


TELEPÍTÉS

Ez a 2007-03-09 bejegyzés a Joomla 1.0.x telepítését írja le. Közben elmúlt 6 év és már a 3.0-ás Joomlánál tartunk. A telepítés nem sokat változott, max. könnyebb lett. Használd a leírtakat nyugodtan, persze az adott újabb verzió szerinti paraméterek szerint.

Mint azt az előző részben írtam, célszerű gyakorolni a joomla szerkesztését, ismerkedni a funkcióival és a telepítéssel. Ezt lehet valamelyik ingyenes tárhelyen megtenni vagy ami a legcélszerűbb, a sajátgépen létrehozni egy szervert (ajánlhatom a Wamp5-öt, tényleg nagyon könnyű vele az élet) és ott kipróbálni dolgokat.

A legelső lépés a szerveren beállítani az adatbázist. Belépve a phpmyadminba be kell állítani a betükészletet a karakterkódolást. Ha ezt elhanyagolod a telepítés után sokkal nehezebb lesz. Létre kell hozni az adatbázis helyét. Az FTP beállításokról se feledkezz el. Ezekről olvashatsz eleget a neten, ha használod pl. a Google keresőt.

Kategória: Joomla! Telepítés
péntek, 09 március 2007 21:51

Tárhely kiválasztása

 

Tárhely kiválasztása

A tárhely kiválasztása többek között az egyik legnagyobb körültekintést kívánó feladat. Céges honlap, de normál privát lapok esetében is célszerű már a domainnév kiválasztásakor eldönteni, hogy a weboldaladdal mi a célod. Fel kell állítani egy stratégiát, egy kampányt, hogy a kitűzött célt el is tudd érni, különösebb nehézségek nélkül.

Bár ez az oldal a tárhely kiválasztásáról szól, néháy mondat erejéig kitérnék a domainnév kiválasztására. A név meghatározó lehet később a keresőoptimalizáláskor, mivel ha már egy kulcsszót tartalmaz a domain neved előrébb juthatsz a keresőkben. (bár ez nem okvetlenül igaz, de sokan vallják ezt a nézetet). Ha saját cégnevedet szeretnéd domainként az sem rossz, ha csak nincs teli ékezetes betűvel, mint pl. Gördülőcsapágy Művek, ami így nézhet ki: www.gordulocsapagymuvek.hu de ez sem kizárt, csak nehéz kimondani.  Tehát érdemesebb valami számodra fontos kulcsszó variációt kitalálni a webes nevednek.

Kategória: Joomla! Telepítés

Honlapunk cookie-kat használ, hogy az Ön számára a legjobb böngészési élményt nyújtsa. A weboldal használatával Ön elfogadja jelen felhasználási cookie-kat.